What Happens in Vegas, Stays in Vegas- PART 1

Bu aralar gezmelerim pek bi azaldı, ama bununla ters orantılı olarak da gezme isteğim tavan yaptı=)
Gelin görün ki en yakın planım gelecek haftasonu gitmeyi planladığım Kartalkaya(gerçi haftaya da finallerim başlıyor, nasıl gideceksem=)? ). O yüzden biraz anıları yad etmek biraz da gezilmeye- görülmeye değer yerler serisi oluşturmak için dünyada gezdiğim yerleri yazmaya başlayayım diyorum=) Peki acaba buna hangi şehirden başlayacağım?? Beni tanıyanlar zaten bu sorunun cevabını çok da iyi bilir...

Evet tabii ki " LAS VEGAS".

Yalnız şöyle bir sıkıntı var ki, aşık olduğum bu şehirle ilgili anlatmak isteyeceğim çok şey olacağı için sanırım iki bölüm halinde hazırlamalıyım=)İlk bölümde nerelerde alışveriş yapılır, nerelerde yemek yenir, ne tür aktiviteler yapılırdan bahsederken, ikinci bölümde de tabii ki gece hayatı ve kumarhanelere değineceğim=) Buyruuuunnn..

PART 1:

1931 yılında kumarhanelerin ABD'de legal statü kazanmasının ardından, eski bir gangster olan Bugsy Siegel'ın burayı bir kumarhane merkezi şeklinde tasarlaması ve bunu hayata geçirmesi ve 1940'lardan sonra artan ilgi ile birlikte de şehrin nüfusu ve ekonomisinin bugüne dek katlanarak artmasıyla dünyaca ünlü bir şehir haline gelmiştir.
Las Vegas dendiğinde herkesin aklına doğal olarak kumarhaneler gelir ve o kumarhaneler de gerçekten hayal edebileceğiniz gibi tek kelimeyle MUH-TE-ŞEM!!

Las Vegas'a yaklaştığınızda bu şehrin büyüsünü daha havadayken, şehre bakarken anlarsınız( umarım gece iniş yapıyorsunuzdur). Bir çölün ortasında, ışık hüzmesiyle karşılar sizi bu şehir! McCarran Havalimanına indiğiniz andan itibaren de Las Vegas'a geldiğinizi slot makineleri sayesinde anlarsınız, tabi nasıl bir eğlenceyle karşı karşıya kaldığınızı az çok tahmin edersiniz ama emin olun bu şehir sizi öylesine şoka sokacaktır ki tahminlerinizin ne kadar basit kaldığını anlarsınız=) Zaten şehrin en ünlü otellerinin bulunduğu ve bütün eğlencenin merkezi Strip"i gördüğünüzde ne demek istediğimi göreceksiniz=)








Peki bu şehri nasıl gezmeli, neler yapmalı, bu şehrin tadını nasıl çıkarmalı? Elimden geldiğince anlatmaya başlıyorum şimdi, isteyenlere de memnuniyetle turist rehberliği yapabilirim( biletler sizden ama:p )

Nerelerde alışveriş yapılır?
Amerika demek outlet demek, ya da Türkiye'de neredeyse 5 katı para ödediğiniz ünlü markaların ürünlerini çok ucuza alıp mutluluktn 4 köşe olmak demektir. Vegas'ta favori outletim Las Vegas Premium Outlet'tir. D&G'den DKNY'a, Juicy Couture'dan Ed Hardy'e, Disney Store'dan Sarar'a kadar her türlü markayı görmeniz mümkün. Gider Charlotte Russe'den rengarenk eğlenceli kıyafetler alırsınız, CK'den 50 $'a güneş gözlükleri, Guess'ten 25 $'a babet alır benim gibi saatlerin nasıl geçtiğini anlamaz bir jipin bile bagajını doldurabilecek kadar çok alışveriş yaparsınız.Tabi o aldıklarınızla Türkiye'ye dönüş süreciniz baya sancılı olacaktır, benden söylemesi=) Aşağıda görmüş olduklarınız yalnızca 2 günde alınan çanta ve ayakkabılardır=)


İşte o müthiş outletin adresi :

http://www.premiumoutlets.com/outlets/outlet.asp?id=61

Bir de "Ross Dress for Less" var ki amaaaan, akıllara zarar=)Bu mağazada herşeyi bulabilirsiniz. Her marka yer alıyor, designer ürünleri bile bulabiliyorsunuz, hem de inanılmaz fiyatlara, şahsen ben 21 dolara DKNY saat aldığımda pek bi mutlu olmuştum=) O yüzden mutlaka ziyaret edilmeli.

Bunun dışında da aslına bakarsanız Las Vegas bir alışveriş cenneti... İçinde Macy's i, Neiman Marcus'u, Victoria's Secret'ı, Bloomingdales'i ile Fashion Show Mall, Abercrombie&Fitch'i, Agent Provocateur'ü, Christian Louboution'i ile Forum Shops at Ceaser, Tiffany&Co 'su , Hermes'i , Roberto Cavalli'si, Prada'sıyla Crystal- City Center ve daha neler neler. Kısaca sıradan markalardan tutun da en lüks markalara kadar, en ucuzundan pahalısına kadar her marka bu şehirde.( tüm markalar Türkiye'den uygun fiyatla satıyor, tecrübeyle sabit=) )

Nerelerde yemek yenir?

Auntie Anne's: Evet burası bir restaurant değil yalnızca pretzel satan bir dükkan, ama tapılası sabah akşam tüketilesi bi yer, hele o "cinnamon pretzel yok mu?" off olsa da yesek=)
www.auntieannes.com

Taco Bell : Sıradan bir fast food restaurantı gibi gözükse de hızlı ulaşabildiğiniz Meksika yemekleriyle kendinizden geçebilirsiniz. Quesadillas müthiş=)
www.tacobell.com

Cheesecake Factory: Ceaser's Palace oteli içerisinde yer alan Forum Shops'ta bulunuyor. Rezervasyonla gitmelisiniz ya da bi yarım saat kapıda beklemeniz gerekebilir. Burger menüleri çok doyurucu ve lezzetli, cheesecake.lerinin tadını anlatmam ise mümkün bile değil ee mekanında adı üstünde inanılmaz güzel cheesecake yapıyorlar=)
www.thecheeseckefactory.com

Sweet Tomatoes: Lake Mead Blvd'na yakın şehir merkezinden biraz uzak bir konumda olan fakat iş methoduyla çok ilgi çeken bir mekan. Açık büfe mantığıyla çalışıyor. 13 $ gibi makul bir ücret ödüyor ve istediğiniz herşeyden yiyorsunuz, salata barından tutun, çorba bölümüne, makarna pizza bölümünden tutun, dondurma bölümüne kadar aklınıza gelebilecek herşeyi bulabileceğiniz ev sıcaklığında bir mekan, şiddetle tavsiye edilir.
www.souplantation.com

Applebees: Hem cafe hem de restaurant gibi aradığınız her türlü yemeği bulabileceğiniz klasik bir Amerikan işletmesi, ama yemekler fena lezzetli o yüzden aç gitmeniz tavsiye olunur=)

www.applebees.com

Hard Rock Cafe: Strip üzerinde yer alan bu cafe yaklaşık 180 kişi kapasiteli bir yer. Zaten dünyanın 4 bir yanında da bulunan Hard Rock Cafe'lerden pek bir farkı yok, ama hem capcanlı stripin üzerinde yer alıyor, hem de makul fiyatlara sahip.


Carnaval Court: Burası daha çok, yemek sonrası, geceye başlamadan bir kaç duble birşeyler içmek için gelinecek bir yer. Mekana barmenlerin muhteşem şovları renk katıyor, hazırlanan içkilerde cabası.


Daha birçok alternatif bu şehirde sizleri bekliyor. Las Vegas'ın bir diğer güzelliği de tüm bu aktiviteleri yarı fiyatına yapabilme imkanını size sunuyor olması. Yalnızca biraz planlı olmak bütçenize çok katkıda bulunacaktır emin olun. Peki nasıl olacak derseniz, cevabı; "Tix4Tonight"

Vegas'ta 11 noktada gişesi bulunan Tix4Tonight ile gideceğiniz etkinliklere, showlara ve yemeklere %50'ye yakın indirimlerle gitme fırsatı yakalarsınız, böylece daha az para ödeyerek daha çok şey yapma imkanı bulursunuz. Tix4Tonight gişelerindeki ekranlarda tüm etkinliklerin, yemeklerin detaylı listesini görme imkanınız olacaktır, ya da gişeye gitmeden internetten kararınızı vererek de vakitten kazanabilirsiniz. Detaylara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

www.tix4tonight.com

Gelelim bu ucuza bilet alabileceğiniz etkinlikler arasında neler var? Ya da Vegas'ta neler yapılabilir, ne tür aktivitelere katılınabilir?

Stratosphere:
Stratosphere dünyadaki en yüksek gözlem kulesi, ABD'nin en yüksek 9.binası ve Vegas'ın en yüksek binası olma özelliğini taşıyor. Bu oteli ilgi çekici yapan özellik ise, en üstünde yer alan ride.lar=)Otelin üst kısımda yer alan The Big Shot (329 metre) isimli thrill ride dünyanın en yükseği ünvanını korumaktadır. Insanity isimli ikinci ride ise 2005 de açılmış ve 274 metrelik yüksekliği ile dünyanın ikinci en yüksek thrill rideıdır. Bu kadar yüksek bir otelin tepesinde bulunan ve insanın yüreğini ağzına getiren bu dev oyuncaklar inanılmaz bir adrenalin bombası. Ridelar "Big Shot, XScream ve Insanity" nasıl şeyler olduğunu anlatmak gerçekten imkansız=)Vegas'a kadar gelip bunu yapmamak çok büyük bir eksiklik olacaktır. Tabi sonunda çok çılgın fotoğraflarınız çekilmiş olabilir, onları da mutlaka edinin. Ben benimkine baktıkça hala yerlere yatıyorum gülmekten, buyrun biraz da siz gülün=)


SIEGFRIED&ROY'S Secret Garden and Dolphin Habitat:
Mirage Otel'de bulunan bu gizli bahçe mutlaka görülmesi gereken bir yer, yunusların, bengal kaplanlarının, aslanların bulunduğu ve onlar için doğal bir habitatın yaratıldığı bu müthiş yeri herkesin mutlaka görmesi gerek. Zaten bahçeye girer girmez sizi karşılayan yunuslar öyle çok keyif veriyor ki insana yine anlatılmaz yaşanır keyiflerden=)





Shark Reef Aquarium:
Mandalay Bay Otel'de yer alan bu dev akvaryum da gerçekten gezilmesi görülmesi gereken büyük akvaryumlardan birisi(walla burdaki Turkuazoo gibi diil, korkmayın daha güzel=) ) Her türlü deniz altı canlısını yakından izleyebiliyorsunuz, hele o tünel geçişi yok mu, köpek balıklarıyla burun buruna olmak pek sevimli(!) =)Ama kesinlikle süper vakit geçireceğinizden emin olabilirsiniz.



Madame Tussauds Las Vegas:
Madame Tussauds'u duymayan yoktur heralde, balmumu heykellerle çok eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. ( Tabi daha önce herhangi bir yerde gittiyseniz, sizi pek de çekmeyebilir.)



Bellagio:
Ocean's Eleven filmiyle birlikte daha fazla insan Las Vegas'la tanışmıtır. Çoğumuz da Bellagio havuzunun fıskiye gösterisini görmüş, ekran karşısında hayran kalmışızdır. Siz bir de onu canlı izlediğiniz ilk anı düşünün. Ben şoka girdiğimi hatırlıyorum. O müzikle senkron şekilde suyun dansedişi inanılmaz. Vir de sadece 1 şarkı yok, ben en az 5 şarkıya denk gelmişimdir heralde=) Her yarım saatte bir gerçekleştirilen bu inanılmaz şovu kesinlikle kaçırmayın.


Paris:
Eyfel Kulesi şeklinde tasarlanan Paris Hotel'inde eyfel kulesine çıkarak Bellagio Havuz gösterisini bir de tepeden izlemeniz gerek. Ayrıca mutlaka gece çıkmalısınız ki Vegas'ın o güzelliğine bir de tepeden bakabilin.





Yazdıkça daha da yazasım geliyor ya, nasıl bir şehirsin sen? =) Vegas'ta yaşanan Vegas'ta kalır mottosunu uygulayıp anlatmasam iyiydi heralde, baksanıza bitiremiyorum bir türlü=) Daha gece hayatına geçmeden bahsedeceğim birkaç yapılması gereken şey daha var=) Birazcık heyecan olsun acaba neymiş diye onları da yazımın 2. bölümüne bırakıyorum. Ama sanırım 2. bölümüm ilkinden bile uzun olma tehlikesine sahip=)

Heyecanla bekleyiiinnn=)


Ö.