MACERA | PARAGLIDING

Beni tanıyanlar bilir. Nerede heyecan varsa, ben ordayım:) Yine bir adrenalin patlaması yaşamak için bu sefer tercihim Paragliding'den yana oldu. 


Paragliding namı diğer Yamaç Paraşütü hava sporlarıyla ilgilenen birkaç kişi tarafından 1980li yılların başlarında bulunan, serbest paraşütlerle yamaçlardan koşarak kalkmaya olanak sağlayan bir ekstrem spor türü olarak tanımlanıyor. 
Cumartesi günü Alanya'ya geldim. Burada da yamaç paraşütü yapmaya karar verdim:) Hemen bunun için harekete geçip yola koyuldum. Önce sahilde ekiple buluşuyorsunuz, sonrasında ekip sizi aşağıdaki gibi bir safari aracıyla yamaca çıkarıyor.
Hoş o yolculuk uçuştan bile heyecanlıydı, resmen off-road yaptık:) Ayrıca gerçekten de o yamaca çıktıktan sonra ben bile bir an için 'Yapmasam mı acabaaa??' diye düşünmedim değil. İşte atlamanız gereken yer...


Cesareti toplayıp çıktık madem buraya kadar şimdi atlama vaktidir diyip başladık hazırlanmaya:)

Sonrasında artık herşey hazır olduğunda yapmanız gereken tek şey yamaçtan aşağıya doğru koşarak ilerlemeniz, tabi yüreğiniz kaldırırsa:) Sonrası ise müthişşş, işte tam böyle bir manzarayla başbaşa kalıyorsunuz.


Sonrasında atraksiyonlu birkaç hareketten sonra yaklaşık 15 dakika süren yolculuk son buluyor, kuş gibi kumsala konuyorsunuz:)

Uçuş boyunca telefonla fotoğraf çekip bu anı kendi çektiğim fotolarla ölümsüzleştirmeye çalışmam da maceramın en önemli kısımlarından biriydi, aman telefon düştü mü düşecek mi stresiyle baş ettim bir yandan da:)
Ama eğer adrenalini seviyorsanız bu iş tam da size göre, ben bayıldım. Şiddetle de tavsiye ederim:)
Denemelerim, çılgınlıklarım devam edeceeek.
Takipte kalın:)

Ö,

Photos by: Bizzaaat kendim ve Zeki Batuhan Tuna