Yoksa siz hala "Pembecida'" ile tanışmadınız mı?

Instagramda çok severek takip ettiğim, ürünlerine bayıldığım "Pembecida" hesabının sahibiyle tesadüfen tanışma imkanı buldum:) Kendisi dünyalar tatlısı, içindeki çocuk halen yaşayan bir kız annesi. Ondan röportaj talebinde bulunduğumda beni kırmadı ve kabul etti.

Gelin hep birlikte "Pembecida"nın sahibi Begüm Biber Sönmez!i tanıyalım...

Ö: Instagramda severek takip ettiğim, ürünlerine bayıldığım Pembecida'nın arkasındaki yüz kimdir? Sizi tanıyabilir miyiz? Biraz kendinizden bahseder misiniz?

B: İsmim Begüm, 1977 doğumluyum. Moda tasarım mezunuyum. Ailemin tekstil şirketi vardı, senelerce orada çalıştım. Sonrasında klasik hikaye: evlendim, işi bıraktım. Çocuk mocuk derken tamamen iş hayatından koptum. (diyor ve gülüyor) Evde oturmaktan çok bunaldığım için bir de internet alışverişini çok sevdiğim için sürekli internetten Amerika'dan İngiltere'den alışveriş yapıyorum. Kendi kendime acaba bunu işe çevirebilir miyim dedim. Eşim bu arada kesinlikle dışarda çalışmamı istemiyor, böyle bir durum da olduğu için evde ne yapabilirim diye düşünüp, kendim severek alıp kullandığım şeyleri instagramda bir sayfa açıp satmaya başladım. Sonrasında gittigidiyor'a üye oldum. Gittigidiyor'dan satmaya başladım. 

Ö: Bu fikir nasıl doğdu? Nasıl gelişti? Şu anda süreci nasıl işliyor?

B: Zaten çok aktif bir Instagram kullanıcısıyım. Orada bir sürü insanın bir şeyler sattığını gördüm. Kendi kendime aslında ufak çapta olabilir mi diye başladım. Severek aldığım ürünlerden 5,10 tane fazla fazla alıp koymaya başladım. Başta daha küçük düşünüyordum, en kötü satılmazsa bende kalır dedim. Sonrasında baktım ki insanların ilgisini çekiyor, gerçekten ilgilenmeye başladılar, bir yandan da takipçilerim artmaya başladı. Bu sayede bende işi biraz daha geliştirmeye ve daha çok ürün almaya başladım ve şu anda gayet güzel gidiyor. Hatta bunu şimdi bir kademe atlatmayı düşünüyorum. 

Ö: Cep telefonu kılıfından, cupcake kabına, desenli stickerdan defterlere ve daha sayamayacağım onlarca güzel ürününüz var, ürünlerin hepsi de o kadar neşeli, eğlenceli ve enerjik ki, bunları seçerken nelere dikkat ediyorsunuz? 

B: Şu anda hem parti malzemeleri, hem kırtasiye ürünleri var. Aslında içimde hep çocuk ruhu var, o nedenle de ürünlerimde hep neşeli, üzerinde çocuk, bebek karakterleri olan  şeyleri tercih ediyorum. Biraz da moda katıyorum tabi içine. Oradan da yakalamaya çalışıyorum. Ama şimdi parti malzemeleri ve kırtasiye olarak ayıracağım onları. Parti malzemelerinde de örneğin biri doğumgünü kutlamak istediğinde, pipetini, ipini, cupcake kabını ve diğer tüm malzemeleri benden alarak parti malzemelerinin tümüne ulaşsın istiyorum. 

Ö: Müşterilerinizden mutlaka geri bildirim alıyorsunuzdur. Bugüne kadar aldığınız yorumlar içerisinde en ilginci hangisiydi? 

B: Aslında hep güzel bildirimler alıyorum ama en güzel diyebileceğim bir geri bildirim hatırlamıyorum. Çünkü gerçekten müşterilerim hep çok teşekkür ediyorlar. Herkese muhakkak hediye gönderiyorum. Buna çok seviniyorlar. Ufacık bir şey dahi olsa gerçekten çok mutlu oluyorlar. 

Ö: Peki şikayetler? Genelde şikayet etmeyi çok seven bir yapımız olduğu için ne tür şikayetlerle karşılaşıyorsunuz, bunlarla nasıl başa çıkıyorsunuz? 

B: Tabi, tabi bu tür dönüşler de mutlaka oluyor. Mesela geçenlerde bir müşterim 10 mt.lik paket iplerinden satın almıştı, ürünün açıklamasında detaylı bir şekilde belirtilmesine rağmen görsellerde paket ipi bobini de bulunduğu için, ödediği bedelin bobin için olduğunu düşünmüş. O nedenle gelen 10 metrelik ip kendisine çok küçük gözüktü ve şaşırdı. Geri vermek istedi, hemen iadeyi aldım. Müşterilerin memnuniyeti de çok önemli benim için.

Ö: Pembecida markası ile birlikte ilerleyen günlerde bizi ne tür ürünler bekliyor? 

B: Dediğim gibi kırtasiye ve parti malzemeleri devam ediyor olacak. Tabi bunları daha da genişletmek istiyorum. Şu anda 3 defter varsa, belki o zaman 5 defter olacak. "Küçük Prens"in çoğu ürünlerini getirmeye çalışıyorum. Parti malzemelerinde de şimdi cupcake vb. süsleme malzemelerini de getirmeye başlıyorum.

Ö: Şu anda size yalnızca instagram hesabından ulaşabiliyoruz ve gittigidiyor mağazasından da satın alabiliyoruz. İlerleyen dönemlerde sizi farklı mecralarda da görebilcek miyiz? Ne tür planlarınız var, öğrenebilir miyiz? 

B: Artık bir kademe yukarı çıkmak istiyorum. Daha fazla kişiye ulaşmak istiyorum. Instagram dışında da bir siteyle anlaşıp ürünlerimin orada satılması gündemde. Görüşmelerim devam ediyor. Şimdilik planladıklarım bu kadar:) 

Ö:Değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Gerçekten tanıştığımıza çok memnun oldum. 

B: Ne demek, bende çok memnun oldum. 

Sonrasında birlikte fotoğrafımızı da çektirdik tabi:)
Veee röportajdan kareler...


Bir de Pembecida'nın bayıldığım birkaç ürününü sizler için fotoğrafladım.






Bu güzel ürünlere ulaşabileceğiniz, iletişime geçebileceğiniz adresler:

Instagram: Pembecida
GG:dukkanlar.gittigidiyor.com/pembecida/
Mail: pembecida@hotmail.com

Haydi takip etmek için daha ne bekliyorsunuz? :)
Yeni ürünler, markalarla tanışmaya devam edeceğiz, takipte kalın!

Ö,